Stuisvogelbiefstuk met sinaasappel honingsaus met appel

Appel schillen, in bier parten snijden. Elk part in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen. Biefstukjes kruiden met zout en peper. In Koekenpan de helft van de boter verhitten. Biefstukjes in ca. 6 minuten bakken (ligt er aan hoe je je biefstukje wil hebben). Biefstukjes uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakken. Achtergebleven bakvet uit de pan schenen en pan terug op het vuur . Sinaasappelsap toevoegen, vuur hoog draaien en alle aanbaksel goed losroeren. Honing en tijm erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Pan van vuur nemen en klontjes koude boter snel met garde door saus kloppen, zodat mooie, gladde dichtgebonden saus ontstaat. Eendenborst schuin in dunne plakken snijden. Sinaasappelsaus over vier voorverwarmde borden verdelen. Biefstukjes en appel schijfjes om en om dakpansgewijs in saus leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *